Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، اداره برآورد اجتماعی و افکار سنجی معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی مازندران بابیان اینکه پدیده چاقو کشی نوعی خشونت در جامعه محسوب می‌شود، اعلام کرد: این پدیده می‌تواند آسیب‌های جدیِ جسمی و روانی را به افراد و خسارت‌های بزرگی را به اموال وارد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پدیده چاقوکشی هنگامی که اشاعه یابد می‌تواند آسیب‌های عمیقی را بر روابط اجتماعی وارد سازد.
اما باید این نکته را بیان کرد که توجه به مسئله خشونت بویژه خشونت‌های خیابانی و چاقوکشی اهمیت ویژه‌ای دارد، چرا که از یک طرف تمامی افراد جامعه بخش اعظمی از اوقات روز خود را در خیابان‌ها می‌گذرانند و افرادی که در محیط بیرون یا خیابان در معرض خشونت‌های کلامی و یا بدنی مانند چاقو کشی قرار می‌گیرد یا اینکه آن را مشاهده می‌کنند دچار احساس ناامنی می‌شوند.
در بحث چاقو کشی و اینکه چه عواملی باعث این نابسامانی به ویژه در بین جوانان می‌شود ریشه در بیکاری جوانان دارد که به صورت مستقیم و غیر مستقیم آن‌ها را عصبانی بار آورده و در یک نزاعی که به راحتی و با آرامش خاطر می‌شد از آن گذشت منجر به یک فاجعه انسانی می‌شود. بیکاری، مهم‌ترین عامل نزاع است بیکاری از مهمترین عوامل است که جوان را زود رنج و عصبی می‌کند جوان بیکار، چون در جامعه صاحب منزلت اجتماعی برابر با افراد دیگر نیست فشار مضاعفی را تحمل می‌کند.

موضوع دیگر که در سالیان اخیر در بین جوانان شیوع پیدا کرده مصرف مشروبات الکلی و یا استفاده از مواد مخدر صنعتی است که بیشتر در جمع‌های دوستانه، دورهمی‌ها و مراسم عروسی استفاده می شود و  آنها در حالت مستی دست به کار مجرمانه چاقو کشی می‌زند و بعد از چند ساعتی می‌فهمند که چه جرم بزرگی را انجام داده اند. بیشتر بخوانید: بدحجابی‌ها در فضای مجازی باور‌های ما را نشانه گرفته است مورد دیگری که در این خصوص می‌توان به آن اشاره کرد، افزایش بازی‌های خشونت آمیز رایانه ای، فیلم‌ها و سریال‌های خشن حاوی کُشت و کشتار در شبکه‌های ماهواره‌ای و تلفن‌های هوشمند از بستر‌های اصلی خیزش و تولد خشونت در نوجوانان و جوانان است.
تولید و پخش سریال‌هایی با مضمون زندگی تجملاتی باعث ایجاد احساس سرشکستگی در جامعه می‌شود که خود امری ذهنی و عینی در ایجاد نزاع است همچنین پخش فیلم‌ها و سریال‌های گوناگون ماهواره‌ای و داخلی که خشم و مبارزه طلبی را به وضوح نشان م یدهد سبب می‌شود تا این امر به نوجوانان و کودکان القاء شود یا آن را امری عادی تلقی کنند. علل شیوع چاقو کشی در جامعه چیست؟ براساس نظرات کارشناسان علت‌های شیوع چاقو کشی در جامعه عواملی است که موجب ناکامی فرد در جامعه می‌شود و این ناکامی می‌تواند در حوزه تحصیل، اشتغال، درآمد و اقتصاد باشد.
الگو گیری از رسانه‌های تصویری، ماهواره و شبکه‌های اجتماعی یکی دیگر از عوامل ایجاد خشونت در بین جوانان است در این خصوص نهاد رسانه می‌تواند از طریق برجسته ساختن هنجار‌های اجتماعی و تقویت احساسات مشترک میان شهروندان به ترمیم بپردازند و نوعی کنترل اجتماعی را بر عهده بگیرد.
ترویج فرهنگ ساده زیستی و تلاش در جهت نهادینه کردن ارزش‌های معنوی در جامعه از طریق فرهنگ سازی و آموزش از سوی نهاد‌های متولی امر فرهنگ سبب شکل گیری فرهنگ احترام متقابل در میان افراد جامعه در سایه درک تفاوت‌ها و رفتار مسالمت آمیز و در نتیجه منجر به کاهش میزان احساسات منفی و افزایش میزان همبستگی و تعلق خاطر افراد با یکدیگر می‌شود.
هرگاه افراد یک جامعه فرصت‌های برابری جهت دستیابی به موقعیت‌های اجتماعی داشته باشند، طبیعتا احساس نابرابری کمتر به آن‌ها دست می‌دهد و میزان گرایش آن‌ها به خشونت نیز کاهش می‌یابد.

انتهای پیام/ س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نیروی انتظامی مازندران خشونت در جامعه احساس ناامنی چاقو کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۴۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«جایزه صد میلیون تومانی» ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!

سرهنگ داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا تهران بزرگ در تشریح جزئیات پرونده کلاهبرداری اظهار داشت: یکی از شهروندان به این پلیس مراجعه و مدعی شد شخصی با وی تماس گرفته و ضمن معرفی خود به عنوان مجری مسابقه بزرگ تلفنی اظهار داشته فقط با پاسخ به یک سوال می‌تواند برنده صدمیلیون تومان شود که شاکی نیز وسوسه شده و با کلاهبرداران همراهی کرده و در ادامه با دریافت اطلاعات بانکی وی از او کلاهبرداری کرده است.

وی تصریح کرد: مجرمان با استفاده از ترفند‌های زیرکانه مالباخته را متقاعد کرده که جهت دریافت جایزه خود کد‌های مختلفی را که از پشت تلفن به وی اعلام می‌کرده در مرورگر تلفن همراه خود وارد و اعلام کند، شاکی با یک غفلت ساده در نهایت متوجه سرقت تمامی موجودی حساب‌های بانکی خود می‌شود.

سرهنگ معظمی گودرزی ادامه داد: موضوع در دستور کار متخصصان پلیس فتا پایتخت قرار گرفت و پس از اقدامات تخصصی و تحقیقات سایبری متهمان شناسایی و پس از تشریفات قضایی هر ۴ عضو اصلی این باند دستگیر و به پلیس فتا منتقل شدند.

وی با اشاره به گسترده بودن ابعاد کلاهبرداری این مجرمان افزود: ممکن است شیوه‌های کلاهبرداری این افراد مجرم متفاوت باشد، اما در نهایت به یک شیوه عمل می‌کنند و با اعلام برنده شدن مخاطبان، با ترفند‌های ماهرانه تمام اطلاعات حساب بانکی افراد را دریافت کرده و با استفاده از آن اقدام به برداشت از حساب افراد می‌کنند.

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد: همان گونه که به دفعات توسط پلیس هشدار داده شده است به هیچ عنوان جهت دریافت جایزه نیازی به حضور در پای دستگاه عابربانک و یا دادن اطلاعات محرمانه حساب بانکی از جمله اینترنت بانک و همراه بانک نیست و تماس‌هایی که این موارد را از شهروندان درخواست می‌نمایند قطعا کلاهبرداری است، همچنین هیچ سازمان دولتی اعم از صدا و سیما و اپراتور‌های تلفن همراه، شرکت مخابرات، سازمان حج و زیارت و ... با استفاده از خطوط شخصی و از بستر شبکه‌های اجتماعی با هیچکس تماس نمی‌گیرند و و صرف استفاده از لوگو و یا نشان این سازمان‌ها بر روی پروفایل شخص تماس گیرنده در شبکه‌های اجتماعی دلیلی بر صحت و تائید منشاء این تماس‌ها نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • هدیه ۴۰۰ هزار تومانی تامین اجتماعی به این افراد
  • تایید حقانیت بانوان تماشاگر در رای بازی سپاهان پرسپولیس
  • عامل ۸۰درصد دسترسی غیرمجاز به حساب کاربری کاربران چیست؟
  • عدالت اجتماعی برای شب بازارهای مشهد، دردسرساز شد 
  • چرا موبایلمان هک می‌شود؟ | تنها راه‌ جلوگیری از هک شدن در اینستاگرام، تلگرام و واتس‌اپ
  • عامل ۸۰ درصد دسترسی غیرمجاز و هک حساب کاربران شبکه‌های اجتماعی
  • فقر پژوهش در حوزه خشونت سیاسی
  • معلمان معمار اصلی شخصیت افراد در جامعه هستند
  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • «جایزه صد میلیون تومانی» ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!